U bent hier: Producten en diensten > Brandstoffen

Brandstoffen

Benzine

Er zijn twee soorten benzine: Eurosuper (ongelode benzine, 95 octaan) en Superplus (ongelode benzine, 98 octaan). Texaco voegt aan zijn benzine standaard een pakket toe van een aantal kwalitatief hoogstaande additieven. Dit pakket reinigt de motor en zorgt zo voor:

  • Een optimale verbranding, en betere prestaties van de motor
  • Lagere emissies of uitstootgassen
  • Bescherming van de motor tegen corrosie of roest

Deze additieven, die Texaco toevoegt aan de benzine, worden meestal niet toegevoegd aan de zogenaamde 'witte pompen'.

XL

Texaco biedt met de premium brandstoffen Euro XL en Diesel XL een brandstof die nog schoner, zuiniger en krachtiger is dan de reguliere brandstoffen. Uw wagen voelt het verschil! Kijk hier voor meer informatie.

Diesel

Diesel is, net als benzine, een mengsel van koolwaterstoffen, afkomstig van diverse raffinageprocessen. Deze koolwaterstoffen zijn zwaarder dan die in benzine; ze hebben een kooktraject tussen 180 en 370°C. Voor diesel geldt in België een maximaal zwavelgehalte van 50 mg/kg. Ook aan de Texaco diesel worden standaard een aantal hoogkwalitatieve additieven toegevoegd. Deze zorgen voor een schonere motor, betere prestaties, lagere emissies, minder slijtage van de brandstofpomp, bescherming tegen corrosie of roest, en ze gaan schuimvorming bij het tanken tegen.

LPG

LPG staat voor Liquified Petroleum Gas (vloeibaar gemaakt gas of autogas): een mengsel van propaan en butaan. Deze twee gassen worden bekomen bij de ontginning of de raffinage van ruwe olie. De verhouding propaan / butaan verschilt naargelang het seizoen. Zo heeft men meer propaan in de winter - omwille van de betere starteigenschappen ervan - en meer butaan in de zomer.